1 Bardak Su Kaç Kaloridir, Besin, Protein Değeri Nedir, Faydaları, Zararları ve Yan Etkileri

1 Bardak Su Kaç Kaloridir, Besin, Protein Değeri Nedir, Faydaları, Zararları ve Yan Etkileri 1 bardak su kaç kaloridir, bir bardak suyun besin ve protein değeri nedir, bol su içmek zayıflatır mı, günde kaç bardak su içmeliyiz, suyun sağlığımıza olan faydaları nelerdir, fazla su içmenin her hangi bir zararı var mı? Gibi merak ettiğiniz soruların cevaplarını buradan öğrenebilirsiniz.

1 Bardak Su Kaç Kaloridir, Besin, Protein Değeri Nedir, Faydaları, Zararları ve Yan Etkileri

1 Bardak Su Kaç Kaloridir, Besin ve Protein Değeri Nedir?

1 bardak su kaç kaloridir, bir bardak suyun besin ve protein değeri nedir, bol su içmek zayıflatır mı, günde kaç bardak su içmeliyiz, suyun sağlığımıza olan faydaları nelerdir, fazla su içmenin her hangi bir zararı var mı? Gibi merak ettiğiniz soruların cevaplarını buradan öğrenebilirsiniz.
 

1 Bardak Su Kaç Kalori:

Suyun kalorisi yoktur. Beyniniz, kanınız ve kemikleriniz yüksek su içeriğinden oluştuğundan, düzgün bir şekilde çalışması için vücudunuzun yeterli miktarda suya ihtiyacı vardır. Yaz mevsiminde daha fazla suya ihtiyaç olur, ancak vücudunuz da kış mevsiminde benzer miktarda suya ihtiyaç duyar. Susuz bir vücut çeşitli sağlık rahatsızlıklarına eğilimli olduğu için hidratlı kalmak gereklidir. Ayrıca, diğer meyve suları veya içecekler su ihtiyacını karşılayamaz ve günlük olarak en az 6-8 bardak su tüketmeniz gerekir.

Bu saydam renkli sıvı olarak adlandırılan su çok yönlüdür. Su tüketerek, parlak ve kusursuz bir cilde kavuşabilir ve enerji seviyenizi anında artırabilirsiniz. Suyun, sürekli göğüs yanmasına katkıda bulunan faktörleri ortadan kaldırdığı söylenir. Ayrıca gastrit ve bu kronik mide rahatsızlığı ile ilişkili mücadele faktörlerini tedavi etmek için bolca su içebilirsiniz.

Birçok beslenme uzmanı, sayısız fayda sağlamak için boş bir midede su tüketmeyi tercih etmiştir. Sudaki her molekül bir oksijen ve iki hidrojen atomu içerir. İçinde kalori ve yağ içeriği bulunmuyor.
 

1 Bardak Suyun Besin ve Protein Değerleri: 

  • Kalori 0
  • Toplam Yağ 0 g
  • Doymuş Yağ 0 g     
  • Çoklu Doymamış Yağ 0 g 
  • Tekli Doymamış Yağ 0 g  
  • Kolesterol 0 mg       
  • Sodyum 5 mg          
  • Potasyum 0 mg       
  • Toplam Karbonhidrat 0 g  
  • Diyet Lif 0 g 
  • Şekerler 0 g 
  • Protein 0 g   
  • A vitamini 0 mg
  • C vitamini 0 mg
  • Kalsiyum 3 mg        
  • Demir 0 mg
  • Magnezyum 1 mg
 

Su İçmek Zayıflatır Mı?

Bazı insanlar yemek yemeden önce içme suyunun iştahı azalttığını iddia ederler. Bir çalışmada, her öğünden önce su içen orta yaşlı fazla kilolu ve obez katılımcılar, daha fazla su içmeyen bir gruba kıyasla % 44 daha fazla kilo vermişlerdir.

Bir başka çalışmada, kahvaltıdan önce içme suyunun, yemek sırasında tüketilen kalori miktarını % 13 azalttığı da gösterilmiştir. Bu, orta yaşlı ve yaşlı insanlar için çok yararlı olsa da, genç bireyler üzerinde yapılan çalışmalar, kalori alımında aynı etkileyici azalmayı göstermemiştir. Su doğal olarak kalori içermediği için, genellikle düşük kalorili alımlarla bağlantılıdır.

Bunun başlıca sebebi, daha sonra kalori ve şekerin yüksek olduğu diğer içecekler yerine su içmenizdir. Gözlemsel çalışmalar, çoğunlukla su içen insanların ortalama olarak % 9 veya 200 kalori daha düşük kalori alımına sahip olduklarını göstermiştir.
İçme suyu da uzun süreli kilo alımını önlemeye yardımcı olabilir. Genel olarak, ortalama kişi her 4 yılda bir yaklaşık 1,45 kg kazanır. Çocukların aşırı kilolu olmalarına veya obez olmalarına engel olabilmeleri için su içmeleri konusunda cesaretlendirmek özellikle önemlidir.
 

Suyun Sağlığımız İçin Faydaları Nelerdir? 

  • Osteoporoz, raşitizm ve çeşitli kırıklar gibi kemik hastalıkları sağlığınız için tehlikelidir. Bu konuda önlem almanız gerekiyor. Çalışmalar, içme suyunun kemik yoğunluğunu sağlayan ve kalça kırıklarını etkili bir şekilde önleyen enzimlerin büyümesini kolaylaştırdığını kanıtlamıştır.
  • Bilim adamları, vücudunuzdaki yeterli su seviyesinin osteoporoz ile ilişkili riskleri azaltabildiği sonucuna varmışlardır.
  • Vücudunuz sudan oluşur ve vücut ısısını korumak doğal olarak sorumludur. Günde 6-8 bardak su tüketmek, vücut ısısını düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca, yaz aylarında sürekli terleme, artan vücut ısısını azaltabilir ve içme suyu bu bakımdan enerji seviyelerini korumaya yardımcı olur.
  • Oksijen, genel refah için gereklidir, ancak sadece uygun şekilde dağıtıldıktan sonra mümkün olacaktır. Gerekli miktarda su tüketerek, vücudunuzdaki oksijen dağılımını kolaylaştırabilirsiniz. Dahası, etkin bir şekilde nefes almanızı sağlayan karbondioksit toplar ve toksik gazları çözer.
  • Su, kilo verme gibi çeşitli sağlık yararları ile sonuçlanacak metabolizmanızı artırır. Dahası, su içtiğinizde, vücut organlarınıza hormonlar, besinler ve oksijen taşır. Sıvı ayrıca ölü hücreleri, atık maddeleri ve toksinleri temizlemekten de sorumludur. Proteinler ve çeşitli enzimler gibi diğer bileşenler de düzgün çalışma konusunda bol su gerektirir. Tüm faktörler artan metabolik orana katkıda bulunur.
  • Ağrı, migren, sırt ağrısı gibi ağrıları tamamen tahriş eder. Beslenme uzmanları, 1,5 litrelik suyun tüketilmesinin kronik bir sırt ağrısı olan insanlar için harikalar yaratabileceğini öne sürüyor. Bu, vücudunuzun sırtının yüksek su içeriği ile yapılan omuriliğinize dayanması ve susuz bir vücudun sırt ağrısına neden olması nedeniyle mümkündür.
  • Bununla birlikte, ciddi bir sırt ağrısı durumunda birinci basamak doktorunuza danışın ve kendi kendine ilaç tedavisinden kaçının.
  • Kardiyovasküler problemler yaştan bağımsız olarak yaygınlaşmaktadır. Çalışmalar, uygun bir spor rutininin ardından yeterli düzeyde su tüketenlerin, diğerlerine göre daha az kalp rahatsızlığı geliştirdiğini göstermiştir.
  • İçme suyu uygun kan viskozitesi, plazma ve fibrinojen dağılımını korur. Bu nedenle, kardiyovasküler problemlerden kaçınmak için vücudunuzu iyice nemlendirmeye çalışın.
  • Su, böbrek taşlarını çözme potansiyeline sahiptir. Beslenme uzmanları, böbreklerinizdeki taş gelişimini önlemek için insanları her gün 8-10 bardak su içmeye teşvik ettiler. Su, taş oluşumuna katkıda bulunan fazla miktardaki kimyasalları, mineralleri ve tuzları seyreltmekte ve aşırı ve zehirli atıkları temizlemek için uygun idrara çıkmayı kolaylaştırmaktadır. Ancak, ciddi böbrek problemleri durumunda, kendi kendine ilaç kullanmayı tercih etmeyin ve bu bakımdan birinci basamak doktorunuza danışın.
  • Sabit eklem sürtünmesi ve hava şartları yaygındır. Gerekli miktarda su tüketerek eklem şeklinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca, düzenli su alımındaki azalma romatoid artrit gibi kronik eklem problemlerine yol açabilir.
  • Yeni doğmuş bir bebeğin sağlıklı gelişimini belirlerken, emziren anneler için besin maddeleri ve su gibi besleyici sıvılar önemlidir. Beslenme uzmanları, hem anne hem de bebekte mesane enfeksiyonları, konstipasyon ve hemoroidleri önlemeye yardımcı olduğundan, emziren annelere 8-9 bardak su tüketmesini önermektedir. Ayrıca, fetüsün sağlıklı gelişimi için hamilelik sırasında sıklıkla benzer miktarda su önerilmektedir.
  • Kabarcıklar ve donma gibi birçok deriyi etkileyen faktör yeterli miktarda su tüketerek tedavi edilebilir. Vücudunuz nemlendiğinde, ciltte turgidyiteye daha az eğilimli olacaktır. Ayrıca, cildinize, kırışıklıklar, ince çizgiler ve sarkmış ciltler gibi erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıracak şekilde nem sağlayabilir. Ayrıca kahvaltıdan önce bir bardak su içebilir ve gün boyu içmeye devam edebilirsiniz. Açık ve parlak bir cilt için bu uygulamayı izleyin ve birkaç gün içinde sonuç göstermeye başlayacaktır.
  • Bakımlı bir sağlık için vücudunuz yeterli pH seviyesi gerektirir. Minör asidik kaymanın, tüketilen mineral ve vitaminlerin hastalığına veya yanlış işleyişine katkıda bulunabileceği için bu gereklidir. Bu nedenle uzmanlar, vücudun tamamında uygun oksijeni sağlayan, dengelenmiş pH seviyelerini korumaya, enerjiyi ve güçlü bağışıklığı artırmaya vurgu yaptı ve bu sadece tek litrelik suyu düzenli olarak tüketerek mümkündür.
  • Uygun sindirim sağlıklı bir vücut sağlamaya yardımcı olur. Hazımsızlık durumunda kabızlık veya ishal ile karşılaşabilirsiniz. Eğer zamanında tedavi edilmezse, bu sorun mide ülserleri gibi ciddi bir soruna yol açabilir.
  • Hazımsızlığı suyla tedavi edebilirsiniz. Günlük olarak 6-8 bardak su tüketmeniz yeterlidir. Bu uygulama etkili besin sindirimine yardımcı olacak ve düzensiz bağırsak hareketlerini de düzenleyecektir. Ancak, yemeklerle birlikte içme suyundan kaçının ve en az 45 dakika bekleyin.
  • Beslenme uzmanları ayrıca, işlenmiş gıdaların aşırı tüketimi nedeniyle sıklıkla meydana gelen mide iltihabı veya yanıklara maruz kalan kişilere daha fazla miktarda su tavsiye eder.
  • Ciddi iltihaplanma durumunda, ciddi mide probleminin bir belirtisi olabileceğinden, birincil doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.
  • Su, boşaltım materyalini vücudunuzdan çıkarmak için gereklidir. Üre türünde bu atıklar çok zehirlidir ve vücut dokularına zarar vermeye başlar. Suyun yardımıyla vücudunuz sadece sulandırılamaz, üre de temizlenebilir.
 

Fazla Su İçmenin Zararları ve Yan Etkileri:

Gün boyunca çok fazla su içerken, sağlıklı bir insanı büyük ölçüde etkilemez, saatte 1 L'den fazla suya sahip olmak böbrekleri ve kalbi zorlayabilir. Tıbbi bir durum nedeniyle vücudunuzda terleme ya da su tutuyorsanız, aşırı hidrasyon sodyum ve potasyum seviyesini tehlikeli bir şekilde azaltabilir. Bu kas kramplarına neden olabilir ve beyin hücrelerini ölümcül şişirebilir ve hatta ölüme yol açabilir.

Tüm hayatınız boyunca, dehidrasyondan kaçınmak için bol su içmeniz gerektiğini duymuş olmalısınız. Ancak su sıkıntısı gibi çok fazla su içmekten kaynaklanan bir şey var. Yani saatte 1 L'den fazla su içmek sürekli olarak aşırı hidrasyona neden olabilir. En yaygın yan etki tabi ki aşırı idrara çıkmadır, ancak başka tehlikeli yan etkiler de vardır. Sağlıklı kişiler bu yan etkileri hemen göstermeyebilirken, dayanıklılık atletleri, böbrek ve kalp problemleri olan kişiler, ecstasy gibi uyuşturucu kullanan kişiler ve olgunlaşmamış böbrekleri olan bebekler daha düşük bir eşiğe sahip olacaktır. İşte çok fazla su içmenin yan etkileri;
 
  • Vücudunuzda elektrolitler gibi hareket eden ve hücreleriniz ile kanınız arasındaki sıvı dengesini koruyan sodyum ve potasyum iyonları vardır. Kanda fazla su olduğunda ve hücrelerde daha yüksek miktarda tuz ve iyon olduğunda, su şişer ve şişer. Bu, beyindeki kafatasının kısıtlandığı yerde nöronlar veya sinir hücreleri için özellikle tehlikelidir. Sonuç baş ağrısı, nöbet, beyin hasarı, koma ve hatta ölüm olabilir.
  • Çok fazla su içmek vücudunuzun dikkatlice sodyum dengesini bozabilir. Bu kritik mineral 135 ila 145 mEq / L arasında olmalıdır. Fakat 135 mEq / L'nin altına düştüğünde hiponatremi denilen bir durum gelişir. Bu da hücrelere akan kan akışından gelen su ile sonuçlanır, bu da onları şişirir.
  • Hiponametri, ter ile çok fazla sodyum kaybeden sporcularda daha fazla görülür. Bu durumda içme suyu sadece sodyum yoğunluğunu daha fazla sulandırır. Hiponatreminin sporcularda ölümüne bile neden olduğu görülmüştür. 2
  • Sodyum seviyeleri 120 mmol / litrenin altına düştüğünde hafif semptomlar görmeye başlarsınız. Tipik olarak, konfüzyon veya kas krampları gibi semptomlar 110 mmol / litre altında daha görünür olacaktır. Ancak seviyeler 90 ila 105 mmol / litreye düştüğünde, semptomlarınız muhtemelen daha şiddetli hale gelecektir. İlk başta, uykulu hissedebilirsiniz, ancak komaya neden olabilir. Şimdi, çok kısa bir süre içinde çok fazla suya sahip olsaydınız, hafif ila şiddetli ilerlemeler oldukça hızlı olabilir.
  • Aşırı hidrasyon, vücuttaki potasyum seviyelerini de düşürebilir. Potasyum kaybı, belirtileri kusma, düşük tansiyon, felç, bulantı ve diyare olan hipokalemiye neden olabilir.
  • Vazopressin gibi anti-diüretik ilaçlar üzerindeyseniz bu etki daha da belirgin olabilir. 4 İlaç, vücudun su tutulmasına yardımcı olan, özellikle fiziksel efor gibi stres zamanlarında, hormon vazopresinin sentetik şeklidir. Eğer vücudunuz zaten bir su tutma modundaysa ve daha fazla su içmeye devam ederseniz, sonuç felakettir.
  • Daha önce de belirtildiği gibi, çok fazla su tüketmek vücudunuzun elektrolit seviyelerinde bir düşüşe neden olacaktır. Elde edilen sıvı dengesizliği ayrıca kas işlevinizi de etkiler ve kas spazmlarına ve kramplara yol açabilir. Yüksek dayanıklılık gerektiren faaliyetlerde bulunuyorsanız, sadece daha fazla su içmek değil, aynı zamanda elektrolitlerinizi spor içecekleriyle doldurmak önemlidir.
  • Bildiğiniz gibi, böbrekler toksinleri kandan arındırmaya yardım eder. Filtrasyonun ilk aşaması, her nefronun sonunda (böbreklerin temel fonksiyonel birimi) bir küme kılcal kümesinde gerçekleşir. Toksinler daha sonra idrarla yıkanır.
  • Aşırı hidrasyon glomerülleri etkileyebilir çünkü böbreklerin kanınızdan ekstra suyu süzmek için fazla mesai yapması gerekir. Yani bir saat içinde litre su içtiğinizde, böbrekleriniz bunalır. Aksi takdirde normal sağlık durumunda bir saat içinde 800 ila 1000 ml kadar su içmek iyi olmalıdır.
  • Böbrek sorunları olduğunda aşırı hidrasyon özellikle tehlikelidir. Araştırmacılar aslında kronik böbrek hastalığı progresyonuna neden olabileceğini öne sürmektedir. Ayrıca kardiyovasküler hastalık geliştirme riski de artabilir. 5
  • Vücudunuzun etkili bir su emme mekanizması vardır. İçtiğiniz sıvıların neredeyse% 80'i, osmos adı verilen bir işlemle ince bağırsak tarafından emilir. Su daha sonra kan akışına girer, böylece kanınızın toplam hacmini arttırır. Çok fazla su içmek, kan hacmindeki artış nedeniyle kalbinize aşırı gerginlik koyabilir ve bazı durumlarda nöbetlere neden olabilir.
  • Böbrek fonksiyonu ve kalp sağlığı da yakından ilişkilidir. Konjestif kalp yetmezliği veya böbrekleri de etkileyen diğer kalp sorunları olan hastalar, problemi bir araya getirerek vücutta daha fazla su tutma eğilimindedir. Onların durumunda, çok fazla su içmek kalp kas liflerini gerebilir ve kalp yetmezliğine neden olabilir.
  • Sıvıların atılımı esas olarak böbreklerin işlevidir. Vücudunuzun ihtiyacı olandan daha fazla su içtiğinizde, en çok gerilen böbreklerinizdir.
  • Aşırı suyu temizlemek için çok çalışmalılar, bu da hormonlarınızdan kaynaklanan stres reaksiyonuna yol açabilir. Bu sizi yorgun veya yorgun hissetmenize neden olabilir. Dahası, elektrolitlerin seyreltilmesi tükenmeyi tetikleyebilir.
  • Musluk suyunun içilmesi güvenli olduğunu düşünürken, kimi de kararsız kalarak içmemektedir. Bir süre zarfında çok fazla klorlu su içmek klor alımını arttırır. Çalışmalar, musluk suyu ve musluk suyuyla yapılan içeceklerin alınmasıyla mesane kanseri riskinin arttığını göstermiştir.
  • Ancak ne kadar su içmeniz gerektiği gerçekten yaşınıza, cinsiyetinize, vücut ağırlığına, aktivite seviyelerine, metabolizmaya ve ilaca ve çevre koşullarına bağlıdır. Ilıman iklimlerde ve az fiziksel aktivite ile insanlar günde 8 bardak suya ihtiyaç duymayabilir.
  • Takip edilecek genel kural vücudunuzun susuzluk sinyallerini izlemek. Sağlıklı bir insanda idrarın rengi, günde kaç kez idrar yaptığınız gibi iyi bir göstergedir.
  • Sıcak ve nemli günlerde ve yorucu egzersiz yaptığınız günlerde, tuzları dengelemek için bazı elektrolitlerle birlikte 1,5 ila 2,5 bardak daha içilir. Ama suyu küçük miktarlarda gün içinde ve tek seferde içmediğinizden emin olun.